De voordelen


Beperking van uw CO₂-uitstoot

Nog niet iedereen kan aansluiten, maar de keuze voor groene warmte is een keuze waarmee u uw CO₂-uitstoot direct tot ca. 90% terugbrengt. U draagt bij aan het beperken van verdere klimaatsverandering. U kiest bewust voor een gezondere leefomgeving voor uzelf, en voor de komende generaties. Een nieuwbouwwoning met groene warmte en enkele m2’s aan zonnepanelen op het dak, is al gauw volledig klimaatneutraal!

U kiest voor een duurzame brandstof.

Lokaal en regionaal resthout is een CO₂-neutrale, hernieuwbare grondstof. Bij verantwoord snoeien, groeit er meer terug dan er verbruikt wordt. Fossiele brandstoffen zoals we die nu nog gebruiken, worden schaarser en zijn vervuilend. Bovendien zorgen fossiele brandstoffen zoals aardgas ook voor andere problematiek, denk bijvoorbeeld aan Groningen.

Een veilig alternatief

In uw huishouden is geen gas-installatie en CV-ketel meer nodig. Er wordt bovendien elektrisch gekookt. U heeft geen last meer van het mogelijk aan laten staan van het vuur of het gas, en ook het risico op koolmonoxidevergiftiging is verleden tijd.

Meer comfort dan bij aardgas:

U krijgt één aanspreekpunt voor al uw vragen en u wordt volledig ontzorgd door onze service. U kunt 24/7 contact met het servicenummer opnemen met vragen over de installatie, onderhoudsverzoeken of zelfs het laten verhelpen van een storing. De warmteset blijft in eigendom van Warmtebedrijf Veenendaal. Wanneer er iets mee is, komt onze warmteservice dit oplossen en indien nodig wordt de set kosteloos vervangen. Kortom: u wordt volledig ontzorgd voor hetzelfde geld als aardgas, met een optimale energie-efficiëntie en een prettig klimaat bij u in huis!