Een slim groen warmtenet

Onze missie is het helpen om de energietransitie in Veenendaal te versnellen. De energietransitie is de overgang van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare, duurzame bronnen. Dit doen we door een slim groen warmtenet te realiseren.

Een slim groen warmtenet kenmerkt zich door verschillende duurzame bronnen, die het water in het warmtenet verwarmen. In Veenendaal zijn hiervoor o.a. restwarmte, aardwarmte en warmte uit hybride installaties kansrijk.

Warmtebedrijf Veenendaal biedt de mogelijkheid om steeds meer woningen en bedrijven te verduurzamen door deze aan te sluiten op het slimme groene warmtenet. Samen met de gemeente Veenendaal en lokale partijen zetten we ons in om in de energietransitie een win-win situatie te creƫren. We doen dat in nauwe samenwerking met andere, reeds in Veenendaal actieve, warmte-partijen.

Een voorbeeld is de wijk Groenpoort; deze wijk kan door Warmtebedrijf Veenendaal duurzaam worden verwarmd. Dat kunnen we zonder dat Gemeente Veenendaal veel moet investeren en zonder dat de gemeente financieel risico loopt. Ook voor andere wijken zien we mogelijkheden; we hebben de ervaring en kennis in huis, want we zijn onderdeel van Energie voor Elkaar, een partij met bewezen ervaring in de warmtetransitie voor bestaande en nieuwbouw projecten, voor particulieren en zakelijke klanten.